Uneori alegem anumite preparate și alimente care par a fi cele mai bune opțiuni pentru a ajunge la greutatea dorită, însă de cele mai multe ori acestea nu fac altceva decât să ne aducă kilograme în plus. Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție face topul alimentelor de acest fel și atrage atenția asupra aspectelor la care trebuie să fim atenți atunci când ținem dietă.
Dacă despre produsele de patiserie, ciocolată, prăjituri se știe că sunt inamicul dietelor de slăbire, asupra multor preparate există percepția greșită pot fi consumate fără probleme în diete doar pentru că sunt realizate din ingrediente sănătoase. Nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția asupra faptului că nu trebuie să pierdem din vedere faptul că slăbirea se bazează pe crearea unui deficit caloric sustenabil și menținerea glicemiei într-un interval moderat de valori.
„Nu e suficient doar să mâncăm ingrediente care, fiecare luate în parte, sunt sănătoase, ci trebuie să fim atenți și la modul cum sunt gătite respectivele alimente. Atunci când ne dorim să pierdem câteva kilograme trebuie să alegem alimente care sunt cât mai simplu pregătite și cât mai ușor de tranșat ingredientele. Cu alte cuvinte, să ne ferim de preparate care conțin tot felul de sosuri sau ingrediente pe care nu le vedem cu ușurință. Apoi, e important să nu bem caloriile. Smoothie-urile, ciorbele și sucurile sunt greu de estimat caloric și deseori le trecem cu vederea. Nu în ultimul rând, să fim atenți la cantitatea de ulei adăugată la gătire și la modul în care preparăm alimentele. Ar trebui să prioritizăm gătirea prin înăbușire sau la cuptor ori airfryer, la temperaturi moderate”, explică Cori Grămescu.
Mai jos, nutriționistul Cori Grămescu prezintă top 4 alimente aparent dietetice care de fapt îngrașă.
Nu în ultimul rând, Cori Grămescu atrage atenția asupra faptului că a avea un stil de viață sănătos nu este egal cu a avea o dietă de înfometare înseamnă constanță în timp și mâncare în general sănătoasă cu mici ”tratații” sau pofte ocazionale mai puțin sănătoase. De asemenea, un stil de viață sănătos înseamnă mișcare. Indiferent dacă optezi pentru a merge la sala sau a urma ore de grup fitness on-line, nutriționista și antrenoarea de pilates, Cori Grănescu ne învață să alternăm antrenamente cardio de intensitate moderată cu ore în care lucrăm cu greutăți medii, pentru rezistență.
„Sportul creează un deficit caloric eficient fără să ne înfometăm. Consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea”, spune atrenoarea de pilates Cori Grămescu.