Cafeaua cu ciuperci, alternative cafelei clasice. Oferă mai multă energie!

De data aceasta, noile tendințe se îndreaptă spre cafeaua cu ciuperci, alternativa excelentă a cafelei clasice.
  • Publicat:
Cafeaua cu ciuperci, alternative cafelei clasice. Oferă mai multă energie!
Foto: shutterstock

În ultimii ani, interesul oamenilor pentru pudra de ciuperci a crescut. Ciupercile au un potențial de vindecare incredibil, dar și beneficii terapeutice, fizice și mentale. Multe dintre ciuperci sunt considerate adaptogeni, adică ierburi și fungi care ajută organismul să se adapteze stresului și procesului de evoluție prin creșterea sau reducerea reacțiilor chimice din organism. De data aceasta, noile tendințe se îndreaptă spre cafeaua cu ciuperci, alternativa excelentă a cafelei clasice.

Ce este cafeaua cu ciuperci?

Conceptul de cafea cu ciuperci poate că nu îți sună deloc de încredere, mai ales că atunci când vorbim de cafea ne gândim la variantele cu frișcă, lapte, caramel și alți îndulcitori, iar ciupercile le vedem mai mult în diverse preparate, precum pizza. Cafeaua cu ciuperci este alternativa cafelei clasice, dar ia în calcul faptul că nu se folosesc ciuperci obișnuite, ci medicinale, adaptogeni care oferă energie, te ajută să te concentrezi și care au impact asupra nivelului de cortizol.

Beneficiile cafelei cu ciuperci

Ciupercile obișnuite au numeroase beneficii pentru sănătate, mai ales că nivelul de nutrienți și antioxidanți este destul de mare, fiind ideale pentru sistemul imunitar. Ciupercile ajută la îmbunătățirea dispoziției, energiei, nivelului de concentrare și multe altele.

Ce sunt nootropele?

Cele mai populare specii de ciuperci folosite în cafea sunt reishi, chaga, coama leului și coadă de curcan, iar fiecare în parte are propriile sale beneficii. De exemplu, cercetările sugerează că specia coama leului are efecte benefice asupra problemelor cognitive, iar reishi ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului imunitar. Un studiu din 2021 asociază consumul crescut de ciuperci cu riscul redus de cancer de sân.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult