Carbohidrații, atunci când sunt transformați în glucoză, sunt principala sursă de energie pentru celule, organe, țesuturi și creier. Nu toți carbohidrații intră în aceeași categorie și nu toți sunt atât de răi, dar din păcate unii dintre ei ne pot sabota silueta. Carbohidrații care provin din băuturile carbogazoase sunt des consumați, nu îți potolesc pofta de dulce, cresc glicemia și nici nu vin la pachet cu valori nutriționale.
The American Journal of Clinical Nutrition menționează că sucurile carbogazoase contribuie la apariția kilogramelor în plus și a obezității. Excesul de zahăr adăugat, în special atunci când este consumat în locul alimentelor dense din punct de vedere nutritiv, este asociat bolilor cronice și inflamațiilor.
Zahărul procesat este întâlnit în numeroase produse, de la prăjituri și produse de patiserie, până la cafelele fancy și batoanele pentru micul dejun, dar chiar și în sosuri și anumite preparate gătite. Astfel, alimentele pe care le consumăm pot avea impact asupra sănătății și a bolilor cu care deja te confrunți. Zahărul rafinat sau procesat crește riscul de a lua în greutate, dar și de a te îmbolnăvi.
Dacă obiceiurile tale alimentare au la bază consumul de alimente nutritive precum cereale integrale, fructe, legume, carne slabă, produse lactate slabe și acizi grași omega-3 și din când în când mai mănânci și zahăr, acesta va avea un efect redus asupra sănătății tale.