Navigând pe Internet am descoperit că există persoane care se confruntă cu somnolența după ce consumă carnea de curcan. Curioasă de fel, am pornit să caut răspunsul. Așadar, de ce se întâmplă lucrul acesta și cum poți evita?
Există șanse foarte mari ca motivul pentru care acest tip de carne să provoace somnolență să fie din cauza unui compus numit triptofan, care se găsește în cantități destul de mari. Triptofanul este un aminoacid care se regăsește în alimente ce sprijină producția sănătoasă de neurotransmițători, inclusiv serotonină, care joacă un rol important în producerea melatonine, hormon al somnului. Acest aminoacid este de ajutor în mai multe feluri, fiind necesar pentru o varietate de funcții în organism. Mai exact, este necesar pentru funcțiile metabolice care au impact asupra dispoziției, memoriei, înțelegerii și percepției vizuale.
Carnea de curcan este una dintre cele mai bogate surse de triptofan, dar acest aminoacid se regăsește în multe alte alimente care conțin proteină, printre care laptele, toul, carnea de pui, nucile și semințele, ovăzul și chiar și merele. De asemenea, bogate în triptofan sunt și fisticul, migdalele, nucile și caju.