Magneziul este cu siguranţă unul dintre cele mai importante minerale din corpul nostru, acesta fiind folosit de toate organele, în special de inimă, muşchi şi rinichi. Dacă suferi din pricina oboselii cronice şi a stării de slăbiciune, de spasme ale muşchilor, s-ar putea să ai un nivel scăzut de Mg în corp.
,,Magneziul este de obicei setat la nivelul oaselor şi al organelor, de unde este utilizat în cadrul proceselor biologice variate. Tocmai de aceea, deficienţa sa nu poate fi testată printr-o simplă analiză de sânge, aceasta fiind aproape irelevantă atunci când vorbim de măsurarea nivelului de magneziu în organism. Tocmai de aceea, lipsa acestui mineral este cunoscută şi sub denumirea de „deficienţă invizibilă”.
Un adult ar trebui să consume peste 300 de miligrame de magneziu pe zi’’, spune medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică pentru CSID.
Se pare că rolul magneziului în sănătate a fost subestimat până acum, acest mineral fiind prezent în peste 300 de tipuri de enzime din organism, având un rol important în procesele de detoxifiere.
Magneziul este necesar pentru:
Alimentele bogate în magneziu sunt spanacul, varza kale, fasolea, nucile, seminţele de dovleac şi floarea soarelui avocado. Atentie, avocado conţine peste 30% grăsimi vegetale şi nu poate fi consumat constant!
Citeşte mai multe despre Magneziu în secţiunea dedicată vitaminelor şi mineralelor.