Este esențial pentru starea generală de sănătate să consumi suficiente proteine, mai ales că există o grămadă de alimente care conțin acest macronutrient, așadar ai de unde alege. Însă, pentru persoanele care au un colesterol crescut și încearcă să-și monitorizeze aceste valori este o reală provocare să găsească sursele potrivite de proteine. Proteinele de origine animală precum carnea roșie sau carnea procesată conțin în general grăsime saturată, care a fost asociată în timp colesterolului LDL crescut. Dacă renunți la acest tip de carne și nu o înlocuiești cu o altă sursă de proteină, riști să nu consumi suficientă. Iată cele mai bune proteine care reduc colesterolul.
Dacă ai nevoie de o sursă de proteină care nu este bogată în grăsimi, dar totuși vrei să-ți ofere senzația de sațietate, fasolea este ce mai ușoară și versatilă opțiune. Conține proteine vegetale, iar consumul lor este asociat reducerii colesterolului. Fibrele solubile se găsesc natural în fasole, motiv pentru care este ideală pentru pacienții care vor să reducă nivelul colesterolului.
Fie că alegi să le consumi ca gustare sau la micul dejun alături de ovăz, nucile sunt o sursă excelentă de proteine pentru sănătatea inimii. Conțin acid alfa-linolenic și ajută la reducerea colesterolului LDL.
Cerealele integrale precum quinoa conțin fibre și proteine, carbohidrați și antioxidanți, care ajută la reducerea colesterolului LDL, dar și răspunsul la glucoză.
Lintea este o opțiune delicioasă, o proteină vegetală esențială și o sursă excelentă de antioxidanți și fibre care ajută la reducerea colesterolului LDL.