Smoothie-ul este cea mai rapidă și sănătoasă variantă pentru micul dejun sau pentru o gustare plină de vitamine, fibre și proteine. Există câteva trucuri de care să ții cont pentru a crea un smoothie care să-ți țină de foame și cu care să-ți începi ziua.
Când creezi un smoothie este foarte important ca acesta să fie echilibrat. Ce înseamnă asta? Să conțină carbohidrați din fructe și legume, proteine din pudră proteică sau unt de arahide și grăsimi sănătoase pentru sațietate. Un smoothie numai din fructe poate crește glicemia și nu oferă deloc sațietate. Orice smoothie pe care-l faci trebuie să conțină fructe, legume verzi pentru fibre și grăsimi sănătoase precum avocado, nuci, semințe sau iaurt și proteină din pudră proteică sau alimente care conțin proteine.
Un smoothie poate deveni un desert sau o gustare delicioasă fără prea mult efort. Indiferent de ingredientele pe care le folosești, pentru a-i oferi gust și savoare poți îndulci cu scorțișoară, nucșoară, cacao, ierburi precum mentă sau busuioc sau îndulcitori ca siropul de arțar. O altă modalitate de a aduce gust în preparatul tău este să folosești fructe de pădure sau unt de arahide. Cele două funcționează perfect pentru a masca gustul verdețurilor și oferă culoare.
Proteina este cea care te ajută să menții sațietatea, iar pentru a te asigura că ai o sursă de proteină de calitate în smoothie-ul tău, folosește pudră proteică pentru a jongla cu textura și gustul. O altă opțiune este colagenul, care are un gust mai maleabil față de proteină. Iar dacă nu îți place textura pudrei proteice, colagenul nu are textură, așadar nu îi vei simți prezența în preparat.