Diete pentru diabet: cum să ai grijă de indicele glicemic

Iată două dintre cele mai eficiente diete pentru diabet. Aceste planuri alimentare îți pot schimba complet organismul.
  • Publicat:
Diete pentru diabet: cum să ai grijă de indicele glicemic
Diete pentru diabet: cele mai eficiente

Dacă suferi de diabet, știi foarte bine că alimentația joacă un rol extrem de important, nu doar pentru a controla glicemia, ci și pentru a menține greutatea corporală. În primul rând, caloriile și mărimea porțiilor contează enorm, iar alimente precum prăjeli, dulciuri, sucuri carbogazoase și produse grase sau sărate sunt excluse complet. Iată două diete pentru diabet!

Diete pentru diabet

Dieta săracă în carbohidrați

Această dietă este de cele mai multe ori recomandată pentru a ajuta la controlul glicemiei și pierderea în greutate în rândul persoanelor care suferă de diabet de tip 2. Există mai multe tipuri de diete care restricționează consumul de carbohidrați, dar majoritatea includ limitarea consumului de alimente care sunt bogate în zahăr sau carbohidrați precum deserturile, bomboanele, pâine și pastele.

Dietele precum dieta ketogenică sau Atkins presupun reducerea semnificativă a consumului de carbohidrați la 20-50 de grame pe zi, în timp ce dietele scăzute în carbohidrați sunt definite ca diete care presupun consumul de mai puțin de 130 de grame de carbohidrați pe zi. Un studiu la care au luat parte 49 de persoane cu diabet de tip 2, arată că o dietă săracă în carbohidrați este mai eficientă în privința îmbunătățirii nivelului glicemiei spre deosebire de dietele sărace în grăsimi. Rezultate optimiste au fost observate și în privința colesterolului și a indicelui masei corporale, după trei luni.

Dieta Mayo Clinic

Dieta Mayo Clinic este un plan alimentar creat chiar de experții Clinicii Mayo, un spital nonprofit considerat lider în cercetările medicale. Această dietă de concentrează asupra dezvoltării de obiceiuri sănătoase precum să mănânci micul dejun în fiecare dimineață, să faci sport în fiecare zi și să ții un jurnal alimentar. De asemenea se promovează consumul de ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase, în timp ce limitezi zahărul adăugat și grăsimea din carnea grasă sau produsele lactate grase.

Alte cercetări sugerează că reducerea consumului de grăsimi saturate sau zahăr adăugat poate îmbunătăți capacitatea organismului de a folosi insulina, hormonul responsabil pentru purtarea zahărului din sânge în celule.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dieta pentru boala cronică de rinichi
Dieta pentru boala cronică de rinichi