Ingredientul popular, de post care te poate ajuta să slăbești. O sticlă îți ajunge câteva săptămâni

Află ce ingredient popular poate fi adăugat în salată sau ciorbe și te poate ajuta în procesul de slăbire!
  • Publicat:
Ingredientul popular, de post care te poate ajuta să slăbești. O sticlă îți ajunge câteva săptămâni
Salata este o bună opțiune în meniurile de slăbire.

Orice persoană care vrea să slăbească își dorește rezultate rapide. De obicei, acestea apar în câteva zile dacă o parte din kilogramele în exces sunt cauzate de lichidele stagnante în corp. Însă grăsimea în exces, cea care este cu adevărat periculoasă, se elimină mai greu. Ca regulă, orice slăbire sănătoasă ar trebui să presupună eliminarea a maximum 1 kilogram pe săptămână.

În prima parte a vieții, când statusul hormonal este unul foarte bun, slăbirea se poate produce doar prin restricție calorică. După vârsta de 30 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar dietele din adolescență și tinerețe nu mai dau întotdeauna aceleași rezultate.

Există medici precum dr. Sara Gottfried sau biohackeri precum Dave Asprey care recomandă la vârsta a doua și a treia alte tipuri de regimuri pentru slăbire. Acestea pot fi dieta ketogenică și postul intermitent, fastingul. Un alt aspect important al slăbirii și al unui mindset bun, sustenabil pe termen lung, este grija pentru microbiom (totalitatea bacteriilor din organism) și hrănirea acestuia cu alimente bune.

Astfel, pentru a slăbi, ar fi indicate combinațiile de 70 la sută grăsimi, 20 la sută proteine și 10 la sută cabohidrați din legume verzi, alături de alte stimulente pentru a susține dietele.

Un ingredient minune care poate stimula slăbirea este și oțetul din cidru de mere. Există chiar un studiu care susține faptul că 15 ml de oțet din cidru de mere, adăugați în 500 ml de apă, pot contribui la eliminarea kilogramelor în plus. În cadrul acestui studiu, participații care au primit oțet din cidru de mere au stat mai bine la eliminarea grăsimiii, la slăbire și la subțierea taliei decât persoanele care nu au primit oțetul din cidru de mere. Performanțele oțetului din cidru de mere se datorează acidului acetic, care poate reduce nivelul de glucoză din sânge și poate regla insulina. În plus, acidul acetic este bun și pentru stimula senzația de sațietate. Oțetul din cidru de mere este și un bun prebiotic, adică este o hrană bună pentru bacteriile din sistemul digestiv. Dacă acestea sunt hrănite corect, organismul va avea o proporție optimă de bacterii bune.

Mai mult, un studiu efectuat pe cobai de laborator a arătat că oțetul din cidru de mere poate reduce nivelul colesterolului rău, LDL, și îl poate crește pe cel bun, HDL.

În ce preparate poate fi folosit oțetul din cidru de mere?

Oțetul din cidru de mere este acum accesibil fie on line, fie în supermarket și poate fi folosit în multe preparate. Cel mai frecvent, oțetul din cidru de mere este folosit drept condiment în salate. Așadar, oțetul din cidru de mere poate fi combinat cu salată verde, ceapă verde, ridichi, dar poate da gust și unei salate cu avocado. De asemenea, oțetul din cidru de mere este o alternativă la lămâie pentru pește, conservele de pește și salatele de legume. Să nu uităm că există persoane care preferă să acrească ciorbele cu oțet, ceea ce poate fi o variantă delicioasă de a consuma oțet din cidru de mere. Oțetul de cidru de mere este de preferat altor tipuri de oțet pentru că are o cantitate mai scăzută de mucegaiuri și fungi care se pot găsi în alte tipuri de oțet.

Atenție însă: oțetul nu trebuie consumat în exces pentru că poate afecta dinții și mucoasa stomacului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult