Cercetatorii de la Universitatea Granada au observat ca laptele de capra are mai multe proprietati benefice sanatatii noastre, decat cel de vaca: previne anemia feripriva (deficienta de fier) si demineralizarea osoasa.
Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au efectuat cateva experimente pe soareci de laborator, pe care i-au hranit fie cu lapte de capra, fie cu lapte de vaca. Rezultatele au inclinat balanta in favoarea laptelui de capra, din motivele amintite mai sus.
„Consumul regulat de lapte de capra – un aliment natural, cu caracteristici nutritionale foarte benefice – are efecte pozitive asupra metabolizarii mineralelor, recuperarii in urma anemiei feriprife si a demineralizarii osoase. Spre deosebire de laptele de vaca, in cazul celui de capra, adaosul de calciu nu interfereaza cu biodisponibilitatea mineralelor sudiate”, a explicat unul dintre autorii studiului.
Studiul a fost publicat in International Dairy Journal si Journal of Dairy Science.
Citeste si: Lactatele de capra, o optiune inspirata
Sursa: Science Daily