O săptămână. Acesta este timpul în care o albină produce mierea din toată viaţa ei. Iar de la miliardele de albine rezultă însă atât de multă încât orice pământean poate avea acces la singurul zahăr pur cunoscut din natură. Cu siguranţă, toţi avem nevoie de zahăr concentrat, iar aceasta e singura variantă pe care nu a creat-o omul prin procesare. Şi cea mai bună, chiar dacă produce insulină în aceeaşi măsură în care o face şi zahărul rafinat. Veţi vedea mai jos însă că merită 100%.
Mierea conţine vitamine, dar are calciu şi fosfor, două elemente esenţiale pentru viaţă. Aşadar, în loc să luaţi calciu de la farmacie, consumaţi o linguriţă de miere pe zi, în cazul în care nu suferiţi de diabet. Calciul se absoarbe în proporţie de 100% din deliciosul dulce. Într-o lingură de miere sunt 120 de kilocalorii.
Vă luaţi doar cu această doză şi vitamina A, vitaminele B2, B3, B5, B6 şi B9, acesta din urmă fiind beneficul acid folic. Are şi o cantitate mică de fier, dar şi alte metale în cantităţi foarte apropiate de nevoile organismului. pH-ul mierii se situează între 3,2 -4,5, ceea ce face imposibilă dezvoltarea bacteriilor. Este motivul pentru care mierea nu se deteriorează.
În timp, doar cristalizează. Până la 1 an, este contraindicată copiilor deoarece poate conţine bacteria botulinică, care în cazul ingerării determină afecţiuni grave. Ulterior, însă, mierea este un aliat excepţional al copilăriei. Are efect antimicrobian şi antivirulicid, deci fortifică orice organism indiferent de vârstă.