Înghețată care nu îngrașă? Da, există așa ceva și e chiar foarte gustoasă! O recomandă inclusiv celebrul nutriționist Mihaela Bilic. „Este o variantă de înghețată fără lapte, deci fără grăsime, se obține doar din fructe și este desertul ideal după o masă consistentă”, spune ea.
Sorbetul se prepară foarte rapid, din fructe de sezon aromate, dulci și bine coapte. Nu este nevoie de adaos de zahăr!
Înghețata hidratează, răcorește, ne satisface pofta de dulce (…) Cu condiția să alegeți o variantă fără tone de alune și sirop de ciocolată, spune Mihaela Bilic.
În privința cantității, dr. Bilic recunoaște că în anii de rezidențiat la Spitalul Universitar mânca o cutie întreagă de înghețată pe zi:
Asta era cura mea de slăbire autoinventată, pe cât de eficientă, pe atât de plăcută: 600 de calorii pe zi provenite exclusiv din produsul de care nu mă puteam sătura – înghețata cu banane și ciocolată. E adevărat, după câteva luni de astfel de dietă, nu mi-au mai trebuit dulciuri ani la rând.
Înghețata care nu îngrașă are totuși niște limite. Trebuie mâncată neapărat după masă, ca desert, cu moderație și echilibru, în limita a 1-2 cupe. Și neapărat semi-topită, deoarece plăcerea se dublează când un aliment dulce are consistență cremoasă.
Sorbetul este un desert delicios care se prepară din piure de fructe înghețate. Deși este asemănător cu înghețata, nu e același lucru. Sorbetul nu conține lapte sau ouă, deci nici grăsimi. Din acest motiv este considerată o înghețată care nu îngrașă.
Poate fi făcut foarte ușor acasă, din fructe precum căpșuni, zmeură, mure, ananas, mango, pepene galben sau roșu, piersici sau o combinație între banane și avocado. Iar rezultatul este delicios!
Pentru a face un sorbet de fructe nu ai nevoie de nimic altceva decât de… fructe. Lasă-le la congelator o jumătate de zi, apoi introdu-le într-un blender și transformă-le în piure. Mănâncă-l imediat după masă, cu poftă și fără regrete!
În video de mai jos poți vedea 4 variante de sorbet delicios!