Roșiile sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și compuși vegetali care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Cercetările sugerează că acești nutrienți pot proteja împotriva mai multor boli, inclusiv împotriva cancerelor și bolilor cardiovasculare. Iată opt beneficii pe care le are supa de roșii.
Roșiile conțin puține calorii, dar sunt bogate în nutrienți și compuși vegetali benefici. 182 grame de roșii conțin:
O supă de roșii este o metodă excelentă pentru a asimila antioxidanții pe care acestea le conțin. Totodată, roșiile sunt bogate în licopen, flavonoide, vitaminele C și E și alți antioxidanți.
Licopenul și alți carotenoizi prezenți în supa de roșie ar putea reduce riscul de cancer de prostată și cancer de sân. Se pare că roșiile gătite au un efect mai puternic față de roșiile crude, proaspete.
Antioxidanții care se regăsesc în roși ar putea proteja pielea de arsurile solare și pot duce la scăderea riscului de pierdere a vederii odată cu înaintarea în vârstă.
Licopenul din roșii ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății oaselor, făcându-le mai puternice, iar astfel sunt reduse fracturile.
Supele de roșii poate ajuta la reducerea mai multor factori de risc pentru bolile cardiovascuare, iar asta datorită conținutului de carotenoide și vitamina C.
Licopenul din supa de roșii poate îmbunătăți parametrii spermei care sunt asociați cu fertilitatea masculină.
Un bol cald de supă te poate face să te simți mai bine, mai ales atunci când ești răcit, iar asta datorită conținutului de carotenoide și vitamina C.