2 salate sănătoase și hrănitoare, dar și foarte sățioase

  • Publicat:
2 salate sănătoase și hrănitoare, dar și foarte sățioase
Sursa foto: pexels

Dacă vrei să îți îmbunătățești obiceiurile alimentare, a venit momentul să incluzi 2 salate hrănitoare și ușor de preparat în dieta ta zilnică. Iată cele 2 rețete delicioase care pe noi ne-au cucerit și care cu siguranță îți vor plăcea și ție! 

2 salate hrănitoare și ușor de preparat

Salată Caesar cu năut crocant

Ingrediente pentru năut crocant:

  • o cutie de năut fiert
  • o jumătate de linguriță boia afumată
  • o jumătate de linguriță sare
  • un strop de ulei extravirgin

Ingrediente pentru dressing:

  • 2 linguri de maioneză
  • sucul unei jumătăți de lămâie
  • o lingură cu parmezan ras
  • 2 lingurițe de muștar Dijon
  • un cățel de usturoi
  •  o jumătate de linguriță de sos Worcestershire

Ingrediente pentru salata propriu zisă:

  • o cană cu crutoane
  • o salată tăiată sau ruptă
  •  jumătate de căpățână de cicoare roșie, tocată mărunt
  • parmezan ras pentru servire

Mod de preparare:

Pe o tavă întinsă, acoperită în foaie de copt, se adaugă năutul și se asezonează cu uleiul de măsline, cu boia afumată și cu sare. Se lasă la copt la 220 de grade Celsius. Boabele se coc preț de 15-20 de minute.

Pentru dressing, se amestecă împreună într-un recipient maioneaza, sucul de lămâie, parmezanul, muștarul, usturoiul și sosul Worcestershire.

Într-un bol mare de salată, se adaugă câteva linguri de dressing. Se adaugă frunzele de salată și cicoarea și se amestecă întreg conținutul. Se adaugă și boabele crocante de năut, crutoanele și se presară parmezan.

Citește și: Salata delicioasă cu arpacaș cu legume și parmezan – ieftină și plină de fibre – rețetă

Salată de porumb și roșii cu brânză feta

Ingrediente:

  • o conservă de porumb
  • o jumătate de cană cu roșii cherry tăiate în bucăți
  • 100 de grame de brânză feta, tăiată cubulețe
  • sucul unei lămâi
  • un strop de ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-o tigaie adâncă, se încălzesc câteva picături de ulei de măsline la foc mediu. Se adaugă porumbul și se asezonează cu sare și piper. Se lasă la foc 5 minute, amestecându-se ușor în tot timpul acesta. Se adaugă roșiile cherry și se gătesc și acestea timp de încă 5 minute.

Se ia tigaia de pe foc, urmând a se adăuga brânza feta. Se adaugă și sucul de lămâie și se pune întreg conținutul într-un bol pentru salată.

Salata poate fi consumată caldă sau la temperatura camerei. Poftă bună!

Citește și: Salată coleslaw cu iaurt – rețetă și trucuri pentru a obține o salată cu gust delicios

Surse: Self, Geb Magazine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult