Borș cu spanac – rețetă săracă în calorii și bogată în antioxidanți. Asigură și hidratarea organismului

Descoperă cea mai gustoasă rețetă de borș cu spanac: ușor de pregătit și foarte bogată în antioxidanți și vitamine.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Borș cu spanac – rețetă săracă în calorii și bogată în antioxidanți. Asigură și hidratarea organismului
Envato

Printre cele mai bogate legume în antioxidanți, spanacul are un gust delicios și poate fi preparat sub diferite forme. Dintre toate rețele pe bază de spanac, poate cea mai puțin promovată – pe nedrept – este cea a borșului/ciorbei cu spanac.

Despre spanac se spune că ar fi fost salvatorul Americii în perioada de recesiune din anii ’30. Are puține calorii și mulți antioxidanți, fiind folosit și ca produs medicinal în medicina naturistă: spanacul ameliorează hipertensiunea arterială, rahitismului, anemia sau chiar acneea (descoperă top 10 beneficii ale spanacului).

Poți folosi spanacul pentru un surplus de vitamine în salate, ca mâncare de spanac sau în sucuri energizante, perfecte și pentru estomparea balonării.

Spanacul conține:

  1. Magneziu
  2. Vitamina A
  3. Vitamina B1
  4. Vitamina B2
  5. Vitamina B6
  6. Vitamina E
  7. Vitamina C
  8. Calciu
  9. Potasiu
  10. Proteine
  11. Zinc
  12. Fier
  13. Fibre

Te invităm, însă, să îl descoperi și sub formă de borș – s-ar putea să vrei să-l treci pe lista cu ciorbele tale preferate.

Borș cu spanac, rețetă

Ingrediente

Pentru borșul cu spanac ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kilogram spanac
  • 1 litru borș
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 3 roșii (sau 200 de mililitri bulion)
  • 1 pahar smântână
  • 3 căței usturoi
  • 2 cartofi
  • 1 pahar cu orez
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 pătrunjel
  • verdeață: 1 legătură leuștean
  • sare, piper, după gust

Mod de preparare

Poate ai mai auzit, dar niciodată nu este prea des amintit acest truc atunci când gătești orice cu spanac: primul pas este să îl speli foarte bine, este plin cu nisip mai ales dacă îl cumperi din piață. Așa că înarmează-te cu multă răbdare și spală frunză cu frunză în câte 2-3 ape. Scurge prelung.

Toacă zarzavatul (ceapa, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul). Taie cubulețe cartofii și roșiile.

Apoi, într-un litru de apă, pentru circa 30 de minute, pune-le la fiert. În acest timp, separat, fierbe borșul.

Cât timp legumele și borșul fierb, curăță usturoiul, după care amestecă smântâna cu oul și 1 polonic de borș. Toacă verdeața.

După ce zarzavatul a fiert (gustă-l ca să fii sigur), adaugă în oală borșul și dressing-ul cu smântână. Lasă să clocotească încă vreo cinci minute.

Înainte de a adăuga verdeața tocată, încorporează și spanacul și lasă-l la fiert pentru aproximativ 10 minute (două-trei clocote).

Presară verdeața tocată, potrivește de sare și piper și stinge focul.

Poftă bună!

Citește și: Suc de pătrunjel cu mere, castraveți și spanac. Bun pentru balonare și lipsă de energie după mesele îmbelșugate

Citește și: Supă cremă de spanac, cu tulpini de țelină, praz și semințe de dovleac

Citește și: Spanacul: 5 motive să nu lipsească din dietă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”