Ce-ai spune de o cafea cu dovleac la micul dejun? În loc să comanzi un pumpkin spice latte la suprapreț, alege să îl faci acasă, pe gustul tău. În loc de zahăr poți folosi minunatul sirop de arțar.
Frișca obișnuită poate fi înlocuită cu frișca de cocos, la fel de delicioasă. Cât despre aroma de dovleac, aceasta nu trebuie să provină dintr-un sirop dubios plin de zahăr. Poți adăuga în cafea piure de dovleac, foarte simplu de făcut (vezi aici rețeta). În cazul în care ai intoleranță la lactoză, poți folosi lapte vegetal: de migdale, caju, cocos, soia.
Vezi mai jos rețeta simplă de cafea cu dovleac. Ingredientele sunt suficiente pentru două căni de cafea cu dovleac.
Adaugă toate ingredientele (mai puțin frișca) într-un ibric sau crăticioară. Lasă pe foc până se înfierbântă, amestecând ocazional.
Pune cafeaua cu aromă de dovleac în căni și decorează cu frișcă și, eventual, cu puțină scorțișoară presărată pe deasupra.
Poți servi cafeaua și rece, cu gheață.