Cum să faci cartofi prăjiți din mămăligă – delicioși, cu puține calorii

  • Publicat:
Cum să faci cartofi prăjiți din mămăligă - delicioși, cu puține calorii
Foto: shutterstock

Crocanți la exterior, pufoși și cremoși în interior, cu mult mai puține calorii decât cei clasici – vorbim despre delicioșii cartofi prăjiți din mămăligă, pe care îi poți savura oricând fără grija kilogramelor în plus. Dacă nu i-ai încercat până acum, este momentul să o faci, pentru că au un gust absolut delicios.

Cum transformi banala mămăligă în cartofi prăjiți? Află mai jos rețeta și variantele de sosuri care se potrivesc cel mai bine cu acești cartofi prăjiți din mămăligă.

Cartofi prăjiți din mămăligă: ingrediente necesare

Pentru această rețetă de cartofi prăjiți „inediți” ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 grame mălai instant
  • 1 litru de apă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • 1 lingură de rozmarin uscat
  • piper, după gust

Alte variante de condimente pe care le poți folosi sunt: pătrunjelul, mărarul, oregano, pudra de usturoi, paprika afumată, fulgi de ardei iute, fulgi de drojdie sau parmezan ras (dacă nu ții post).

Citește și: Cât mălai se pune la 1 litru de apă și cât trebuie fiartă mămăliga ca să iasă moale sau tare

Foto: Shutterstock

Cum se prepară cartofii prăjiți din mămăligă: rețeta

Iată cum se prepară cartofii prăjiți din mămăligă:

  1. Pune apa într-o oală, pe foc mediu, adaugă sarea și adu la fierbere.
  2. Redu focul la minimum, toarnă mălaiul în apa care clocotește și amestecă bine cu un tel ca să eviți formarea cocoloașelor.
  3. Lasă mămăliga să fiarbă 3-5 minute, având grijă să amesteci din când în când, ca să nu se prindă de fundul vasului.
  4. Înainte să oprești focul, adaugă condimentele și amestecă.
  5. Mămăliga răcită și întărită se taie felii, apoi bastonașe, în formă de cartofi prăjiți.
  6. Se pun „cartofii” din mămăligă într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt și se ung cu puțin ulei de măsline.
  7. Se introduce tava cu cartofi prăjiți din mămăligă la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius.
  8. Se lasă la copt aproximativ 30 de minute. La jumătatea timpului, întoarce cartofii pe cealaltă parte ca să se rumenească uniform.
  9. Se scot cartofii de la cuptor și se presară sare și piper sau alte condimente, la alegere.

Delicioșii cartofi prăjiți din mămăligă se servesc fierbinți și pot fi „îmbăiați” în diverse sosuri. Cele mai bune variante sunt: tzatziki, ketchupul de casă, pesto de pătrunjel sau leurdă, sos aioli cu usturoi sau lămâie sau sos marinara.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult