Secretul pentru a prepara cea mai bună mâncare de dovlecei? Ingredientele proaspete, ideal cumpărate din piață. Măcar o dată pe săptămână, merită să te aprovizionezi cu legume, fructe și verdețuri din piețele care acum abundă în aceste trufandale gustoase.
Dacă nu mai știi ce să gătești ieftin și rapid, în maximum 30 de minute, îți oferim astăzi o rețetă foarte ușoară de mâncare de dovlecei de post. Este foarte ușor de preparat și prietenoasă cu silueta, pentru că are foarte puține calorii (cel mult 200 la o porție generoasă). Inclusiv copiii o vor adora, datorită gustului dulceag al dovlecelului. O altă idee de preparat pe gustul micuților este sote-ul de morcovi cu unt și pătrunjel proaspăt – vezi aici rețeta simplă.
Această tocăniță sau mâncare de dovlecei poate fi servită ca atare sau ca garnitură pentru pulpe de pui la cuptor ori piept la grătar. De asemenea, poate fi o alternativă sănătoasă la sandvișurile pline de calorii pe care le mănânci la serviciu. Pentru că nu este uleioasă, tocănița de dovlecei poate fi mâncată și rece.
Citește și: Cea mai bună zacuscă de dovlecei. Rețeta fără exces de ulei
Pentru 4 porții de mâncare de dovlecei ai nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Cum să faci chiftele de post cu dovlecei și cartofi, la cuptor. Rețetă simplă, dietetică
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a găti cea mai bună mâncare de dovlecei: