Ah, ce-aș mânca ceva dulce! Cine e la dietă îmi înțelege suferința… Dar cum internetul e o resursă valoroasă și prietenii la nevoie se cunosc, am pus ochii pe o rețetă de prăjitură fără gluten și fără zahăr. Deci fără făină și fără „drogul” de care eram dependentă cu foarte puțin timp în urmă. Și nu a ieșit o prăjitură banală și cu gust „de dietă”, ci o prăjitură absolut de-li-cioa-să! Sper să mă pot abține să nu o înfulec pe toată până termin de scris rețeta pentru voi…
Deși nu-mi aparține, rețeta aceasta demențială de prăjitură fără gluten și fără zahăr merită să ajungă la cât mai multă lume. Și sper să o încercați și voi, ca să vă convingeți că puteți face un desert perfect pe care îl puteți savura fără regrete – dar cu moderație, totuși! – și care nu conține atât de nocivul zahăr în compoziție.
Rețeta îi aparține Adrianei Matei, care a postat pe contul ei de Instagram un video. Am vrut neapărat să văd dacă e „pe bune”, dacă prăjitura asta atât de ușor de preparat este pe cât de arătoasă pe atât de gustoasă. Spun asta pentru că nu o dată am încercat diverse rețete respectate la virgulă, dar tot nu a ieșit ce trebuia. Așa că m-am pus pe treabă!
Luați un castron încăpător și puneți în el bananele descojite. Pisați-le bine cu o furculiță, adăugați oul, amestecați bine, ca și cum ați face o omletă.
Adăugați cele 2 linguri de unt de arahide, amestecați din nou. Adăugați cele 2 linguri de cacao, zahărul vanilat (sau esența) și praful de copt, amestecați din nou până se omogenizează compoziția.
La final adăugați ciocolata ruptă în bucățele mici și nucile și amestecați.
Într-o formă de chec sau una rotundă tapetată cu hârtie de copt, turnați compoziția.
Introduceți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați la copt 50-60 de minute sau până când prăjitura trece testul scobitorii – introduceți o scobitoare în mijlocul aluatului și dacă iese curată înseamnă că prăjitura e coaptă.
Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească 5-10 minute. Eu am presărat puțin zahăr pudră pe deasupra, dar numai pentru „impresie artistică”.
Această prăjitură fără gluten și fără zahăr este dulce atât cât trebuie, ușor amăruie de la ciocolată, perfectă pentru cafeaua de dimineață sau poftele apărute în miezul nopții.
Vă provoc să încercați și voi această rețetă și să postați fotografii cu rezultatul final pe pagina noastră de Facebook!