Dacă nu ai mâncat până acum ceapă roșie murată, neapărat trebuie să încerci această rețetă super simplă și rapidă. În puțin peste o oră te poți bucura de ceapă roșie murată delicioasă. Aceasta poate acompania perfect o omletă, un burger, o salată de cartofi sau o quesadilla cu vită.
Ai nevoie de 6 ingrediente și de 10 minute la dispoziție – atât îți ia să prepari ceapă roșie murată! Poți adăuga, opțional, și alte ingrediente, pentru mai multă savoare, cum ar fi ardei iute, boabe de muștar, foi de dafin, mărar uscat sau coajă de portocală.
Ingrediente:
Preparare:
Curăță ceapa de coajă, taie-o în jumătate, apoi în felii cât mai subțiri. Pune feliile de ceapă într-un borcan sterilizat.
Zdrobește cățeii de usturoi curățați cu lama unui cuțit lat.
Pune într-o cratiță pe foc mediu oțetul, piperul, usturoiul, sarea și zahărul. Adu la fierbere și amestecă ocazional.
Toarnă saramura peste ceapa din borcan, cu tot cu bucățile de usturoi și boabele de piper.
Acoperă borcanul cu capac și agită-l ușor. Lasă-l să se răcească la temperatura camerei aproximativ 10 minute, apoi introdu-l la frigider pentru minimum 1 oră.
Ceapa murată astfel rezistă la frigider aproximativ 2 săptămâni.
Mai jos, 3 variante de rețete de ceapă murată!