Cei mai buni dovlecei pane la cuptor. Fără niciun strop de ulei, dar foarte gustoși

Rețetă de dovlecei pane la cuptor - ideală dacă ești la dietă și vrei să reduci cantitatea de ulei din alimentație. Știai că o singură lingură de ulei are aproape 100 de calorii? 
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cei mai buni dovlecei pane la cuptor. Fără niciun strop de ulei, dar foarte gustoși
Foto: Shutterstock

Învață să prepari dovlecei pane la cuptor și sigur nu-ți va mai surâde ideea de a folosi o jumătate de litru de ulei pentru a-i prăji în tigaie! 

Această rețetă este foarte ușor de preparat și se potrivește inclusiv celor care vor să slăbească. În plus, coacerea dovleceilor pane la cuptor durează maximum 15-20 de minute, deci este un preparat ideal pentru cină sau chiar și pentru micul dejun, când ești pe fugă.

Crocanți la exterior, dar moi în interior de se topesc în gură, dovleceii pane pregătiți la cuptor pot fi și o variantă de pachețel sănătos pentru birou sau școală.

Dacă le alături și un sos tzatziki sau o maioneză de avocado, succesul e garantat! Iată rețeta simplă de dovlecei pane la cuptor.

Cum să faci dovlecei pane la cuptor

În funcție de câte guri aveți de hrănit, puteți reduce sau crește cantitatea de ingrediente menționate mai jos.

  • 2 dovlecei sau zucchini
  • 2 ouă întregi
  • 200 grame pesmet, făină fără gluten sau făină de porumb (5-6 linguri)
  • sare, piper, boia dulce/iute, usturoi pudră – după gust

Citește și: Cea mai bună zacuscă de dovlecei. Rețeta fără exces de ulei

Mod de preparare:

dovlecei pane la cuptor
Foto: Shutterstock

Dovleceii se spală și se feliază sau se taie pe lung, bucăți mai groase, lungi de 5 cm, în funcție de preferințe. Apoi se presară sare peste ei și se lasă deoparte 5 minute.

Într-un castron se pune pesmetul. Într-un alt castron se bat ouăle cu sare, piper, boia, usturoi pudră.

Dovlecelul feliat sau tăiat bucăți se trece mai întâi prin ou, apoi prin pesmet.

Se pune o hârtie pergament într-o tavă întinsă de cuptor.

Se așază dovleceii pane în tavă, având grijă să rămână puțin spațiu între ei.

Se introduce tava cu dovlecei pane la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade Celsius. Se lasă la copt aproximativ 15-20 de minute, întorcându-i pe cealaltă parte la jumătatea timpului ca să se rumenească uniform.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult