Învață să prepari dovlecei pane la cuptor și sigur nu-ți va mai surâde ideea de a folosi o jumătate de litru de ulei pentru a-i prăji în tigaie!
Această rețetă este foarte ușor de preparat și se potrivește inclusiv celor care vor să slăbească. În plus, coacerea dovleceilor pane la cuptor durează maximum 15-20 de minute, deci este un preparat ideal pentru cină sau chiar și pentru micul dejun, când ești pe fugă.
Crocanți la exterior, dar moi în interior de se topesc în gură, dovleceii pane pregătiți la cuptor pot fi și o variantă de pachețel sănătos pentru birou sau școală.
Dacă le alături și un sos tzatziki sau o maioneză de avocado, succesul e garantat! Iată rețeta simplă de dovlecei pane la cuptor.
În funcție de câte guri aveți de hrănit, puteți reduce sau crește cantitatea de ingrediente menționate mai jos.
Citește și: Cea mai bună zacuscă de dovlecei. Rețeta fără exces de ulei
Mod de preparare:
Dovleceii se spală și se feliază sau se taie pe lung, bucăți mai groase, lungi de 5 cm, în funcție de preferințe. Apoi se presară sare peste ei și se lasă deoparte 5 minute.
Într-un castron se pune pesmetul. Într-un alt castron se bat ouăle cu sare, piper, boia, usturoi pudră.
Dovlecelul feliat sau tăiat bucăți se trece mai întâi prin ou, apoi prin pesmet.
Se pune o hârtie pergament într-o tavă întinsă de cuptor.
Se așază dovleceii pane în tavă, având grijă să rămână puțin spațiu între ei.
Se introduce tava cu dovlecei pane la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade Celsius. Se lasă la copt aproximativ 15-20 de minute, întorcându-i pe cealaltă parte la jumătatea timpului ca să se rumenească uniform.