CSÎD a încercat: Rețetă de salată de linte verde cu roșii, ceapă verde, tije de țelină

Iată ce rețetă vegetariană de salată de linte verde am încercat. Este ideală pentru prânz sau cină sau chiar pentru picnic.
  • Publicat:
CSÎD a încercat: Rețetă de salată de linte verde cu roșii, ceapă verde, tije de țelină
Salată de linte verde, foto Shutterstock

Despre linte doar laude. Ideală pentru toate gusturile și vârstele, lintea conține fibre solubile care ajută la stabilizarea glicemiei. Ideală și pentru pacienții cu diabet, dar și pentru persoanele care vor să slăbească, lintea se poate prepara în zeci de feluri. În funcție de condimentele adăugate, lintea capătă gusturi diferite. Așa că nu vă feriți să o cumpărați și să o gătiți. Iar lintea nu necesită timp lung de fierbere, din contră. Mai ales dacă o hidratați cu o oră înainte.

Ce ingrediente aveți nevoie pentru rețeta de salată de linte?

Puneți în coșul de cumpărături linte verde, frunze de dafin, roșii, 1 morcov, o ceapă roșie sau 3 cepe verzi, 1 legătură de pătrunjel sau mărar verde, 1 tijă de țelină.

Pentru vinegretă aveți nevoie de linguri de oțet balsamic, 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, sare, piper, un cățel de usturoi, un vârf de cuțit de boia de ardei iute.

Salată de linte verde – rețetă pentru 4 porții

Ingrediente salată:

  • 250 g linte verde
  • 1 foaie de dafin
  • 100 g roșii
  • 1 morcov mare
  • 1 tijă de țelină verde
  • 60 g ceapă roșie sau 3 cepe verzi
  • Mărar sau pătrunjel verde

Ingrediente vinegretă

  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 cățel de usturoi fin tăiat
  • 1 vârf de cuțit boia de ardei iute

Mod de preparare:

Lintea se spală și se lasă la hidratat o oră dacă este posibil. Se fierbe alături de o foaie de dafin, circa 30-40 minute. Se scurge bine și foaia de dafin se scoate. Se lasă la răcit.

Se toacă mărunt morcovul, roșia, ceapa, tija de țelină, verdeața. Se amestecă cu lintea fiartă și răcită. Apoi se prepară vinegreta: oțetul balsamic și uleiul se amestecă cu usturoiul tăiat fin, sarea, piperul și boia se ardei. Se mixează cu salata de linte verde. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult