Pieptul de pui este adesea fad și sec, fără pic de gust. Dar asta se întâmplă pentru că nu îl marinăm înainte într-un amestec special. Pentru a obține un piept de pui suculent și fraged la grătar, trebuie mai întâi să-l „îmbăiem” într-o marinadă. Trebuie să stea în această zeamă cel puțin 30 de minute!
Vezi mai jos cum se marinează pieptul de pui ca să obții o carne zemoasă și plină de gust!
Pentru această marinadă ai nevoie de următoarele ingrediente:
Se amestecă într-o cutie de plastic sau într-un castron mare toate ingredientele de mai sus. Se pun fileurile de piept de pui în această zeamă și se ung bine pe toate părțile.
Se scot fileurile marinate de piept de pui și se pun într-o pungă zip-lock. Se toarnă peste ele marinada și se închide punga.
Se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Ideal ar fi ca pieptul de pui să stea în această marinadă timp de 4-5 ore.
După expirarea timpului, se scot bucățile de carne și se lasă la temperatura camerei 30 de minute. Carnea nu se pune pe grătar sau la cuptor imediat ce a fost scoasă din frigider. În caz contrar, se va întări!
Se ia cu partea tocită a cuțitului pătrunjelul tocat de pe pieptul de pui, ca să nu se ardă la prăjit.
Se încinge o tigaie tip grill pe foc mediu. Se unge tigaia cu foarte puțin ulei (poate fi folosit și un spray cu ulei) ca să nu se prindă carnea.
Pieptul de pui marinat se frige pe grill timp de 5-6 minute pe fiecare parte. Dar acest timp poate fi mai lung sau mai scurt, în funcție de cât de groase sunt feliile de carne. Dacă ai un termometru de carne, acesta trebuie să indice 73-75 de grade Celsius în interiorul bucății de carne.
Pieptul de pui frumos rumenit se scoate pe platou și se lasă să se odihnească 5 minute înainte de a fi servit.
Alătură-i acestui piept de pui fraged și suculent o salată proaspătă de primăvară, cartofi copți sau un delicios risotto cu fenicul și ciuperci. Poftă bună!