Să ridice mâna sus cui îi plac mâncărurile indiene și cele thailandeze? Dacă da, trebuie să știți că nu este deloc complicat să le gătiți acasă. Condimentele specifice se găsesc ușor și sunt accesibile ca preț. Acum, în plin sezon al dovleacului vă invităm să gătiți un curry de dovleac. Este hrănitor, aromat și ușor de preparat.
Gătitul acasă este o activitate necesară tuturor celor interesați de o dietă echilibrată. Și am spune noi, tuturor celor interesați de bugetul familiei. În plus, gătitul este o activitate super creativă, imaginația, curiozitatea, chimia, gusturi, arome, bucurii se împletesc armonios.
Evident aveți nevoie de dovleac – 500, 600 g dovleac curățat și tăiat în feliuțe, ceapă, usturoi, ghimbir, pudră curry, turmeric (curcuma) pudră sau fresh, piper, ardei iute, cartofi, ulei de măsline, chuttney de mango sau puțin zahăr, lapte de cocos. La acestea se adaugă, sare, piper, pătrujel sau chiar o frunză proaspătă de busuioc. Aveți nevoie și de un blender dacă vreți să aveți textura de cremă. Nu adăugați condimentele în ulei încins ci în apă!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Toate ingredientele care necesită spălare, curățare și feliere se pregătesc înaite. Într-o crațită se călesc ceapa și usturoiul. Se adaugă un pahar de apă și de pun bucățile de cartofi și cele de dovleac. Se lasă la călit la foc foarte mic. Se adaugă apoi apă și laptele de cocos și pudra de curry, ghimbirul, turmericul, ardeiul, iute, piper. Se mixează din când în când în ingrediente. Gustați și puteți ajusta condimentele. De asemenea, echilibrați gustul adaugând fie chutney de mango fie zahăr. Când au fiert și s-au răcit, le puteți pasa cu ajutorul unui mixer vertical dacă doriți. Se asezoneză cu busuioc proapsăt sau pătrunjel. Poftă bună!