Dacă ţi-e poftă de ceva dulce şi te-ai săturat de produsele din comerţ, îţi propun să încerci această reţetă foarte simplă şi rapidă de gogoşi cu iaurt!
De ce gogoşi cu iaurt şi nu cu lapte? Simplu! Pentru că nu trebuie să frămânţi aluatul, să aştepţi să se umfle şi apoi să aşterni în bucătărie un strat generos de făină. Şi, poate cel mai important, pentru că aceste gogoşele sunt atât de fragede încât ţi se topesc în gură şi nici nu trebuie să-ţi faci griji că în următoarele zile se vor întări ca pietrele.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cum se prepară gogoşile cu iaurt!
Se amestecă iaurtul cu ouăle bătute, zahărul vanilat, sarea, praful de copt şi coaja de lămâie. Se omogenizează bine, apoi se adaugă treptat făina, încorporând-o în aluat. Amestecă totul cu un tel, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. Aluatul final trebuie să aibă consistenţa unei creme, nici prea tare, nici prea moale.
Pune uleiul într-o tigaie cu pereţi înalţi (eu am ales wokul), cam două degete, şi dă focul la maximum. Lasă uleiul să se încingă bine. Apoi, cu o lingură, ia din aluatul de gogoşi şi toarnă direct în tigaia cu ulei încins (lasă focul mediu, altfel gogoșile rămân crude la mijloc). Nu trebuie să îţi faci griji că nu vor avea aceeaşi mărime sau formă, pentru că gustul este cel care contează. Şi este divin!
Lasă gogoşile să se prăjească circa 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc frumos şi uniform, apoi scoate-le într-un vas în care ai pus prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Lasă-le să se răcească, apoi pudrează-le cu zahăr!
Le poţi servi simple, pudrate cu zahăr, cu dulceaţă sau cu ciocolată, alături de o cană de ceai sau cafea!