Ingrediente
Preparare
Umplutura: mai întâi daţi miezul de dovleac prin răzătoare şi amestecaţi-l cu zahărul şi scorţişoara. Apoi puneţi-l într-o cratiţă neaderentă pe aragaz la foc mediu (dacă nu aveţi o cratiţă neaderentă puteţi pune o lingură de ulei în cratiţă înainte de a pune miezul de dovleac) timp de aproximativ 20 de minute, amestecând frecvent pentru a se înmuia uniform. La final amestecaţi cu miezul de nucă şi daţi deoparte pentru a se răci puţin până pregătiţi foile.
Topiţi untul într-un vas pe aragaz.
Foile de plăcintă trebuie să le ungeţi-le pe rănd cu ajutorul unei pensule cu untul fierbinte pentru a pătrunde mai bine în foi (sau cu ulei vegetal).
Puneţi astfel una peste alta 4 – 5 foi de plăcintă, apoi puneţi din umplutura de dovleac pe una din laturile foilor şi rulaţi până în latura opusă rezultând un rulou lung de plăcintă. Repetaţi operaţiunea pentru a obţine mai multe rulouri până la epuizarea foilor de plăcintă din pachet.
Luaţi o tavă, ungeţi-o cu unt şi aşezaţi în ea rulourile de plăcintă. Crestaţi rulourile (ulterior le veţi tăia în locurile respective) şi ungeţi-le cu un ou bătut.
Puneţi la cuptor la 175 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Când este gata pudraţi-le cu zahăr pudră.