Ingrediente pentru aluat:
250 g de făină
180 g de unt rece, tăiat în cubuleţe
85 g zahăr pudră
Ingrediente pentru cremă:
2 portocale
1 lămâie mare
5 ouă
350 g zahăr
50 g făină
1 lingură rasă de amidon
Mod de preparare aluat:
Incingem cuptorulla 180 de grade. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă dretunghiulară cu dimensiunile de 23×33 cm. Amestecăm făina, zahăr şi untul, folosind un robot de bucătărie sau mixerul. Mixăm până se formează un aluat sfărămicios.Se răstoarnă direct în tava pregătită şi se nivelează cu dosul unei linguri, presând uşor. Dăm aluatul la cuptor pentru 20 de minute.
Mod de preparare cremă:
Radem coaja de portocale şi lămâie, apoi le stoarcem de zeamă. Avem nevoie de 150 ml de suc. Batem ouăle cu zahărul cu mixerul până se albesc şi se topeşte zahărul. Adăugăm coaja rasă de la citrice(după gust) şi sucul şi amestecăm până la omogenizare. Punem făina şi amidonul, mixăm din nou până se încorporează. Turnăm crema peste aluat şi mai dăm la cuptor încă 20 de minute până se încheagă complet.
Lăsăm prăjitura la răcit în tavă, apoi pudrăm zahăr farin vanilat, o tăiem şi o servim.