În sezonul rece nu are cum să lipsească din bucătărie mirosul de măr la cuptor și condimentele specifice. Iubim deserturile cu mere, dar să nu uităm că ele pot fi destul de păcătoase cu silueta noastră. Din acest motiv, venim către tine cu o rețetă fără zahăr, excelentă în curele de slăbit, care să-ți potolească pofta de dulce. Iată ce ai nevoie pentru o tartă cu mere fără zahăr, o rețetă excelentă care oferă toți macronutrienții necesari organismului și nu îți sabotează silueta.
Se pun toate ingredientele (excepție făcând merele) într-un blender și se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Se unge o tavă rotundă cu puțin unt sau ulei, apoi se întinde bine compoziția până ia forma tăvii. Se taie merele cubulețe sau felii și se așază peste blatul deja întins în tavă. Se pot folosi orice fructe vreți, dar ideal este să optați pentru cele specifice sezonului rece: piersici, mere, gutui, pere sau prune, care pot fi amestecate înainte de a fi așezate în tavă, cu 1-2 linguri de dulceață. Opțional, puteți adăuga scorțișoară pentru un plus de savoare.
Se introduce tava în cuptorul pre-încălzit la 200 grade Celsius în jur de 30-40 de minute, apoi se lasă la răcit. Rezultatul este unul suculet și cu un miros specific de toamnă. Poftă bună!