Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii în noaptea de Revelion, încearcă această rețetă de tort însiropat cu șampanie. Crema delicată de brânză și căpșuni este perfectă în combinație cu blatul însiropat. Acest desert face o pereche de minune cu șampania pe care o veți ciocni la miezul nopții.
O altă variantă de desert pentru noaptea specială de Revelion este tortul Diplomat, Pavlova cu fructe de pădure sau tortul de catifea roșie Red Velvet.
Mai întâi de toate, pornește cuptorul la 175 de grade Celsius. Unge cu ulei și pudrează cu făină o formă rotundă de tort cu diametrul de 20 de centimetri.
În castronul 1, amestecă făina cu praful de copt și sarea.
În castronul 2, amestecă albușurile, șampania, esența de vanilie (sau zahărul vanilinat), extractul de căpșuni și uleiul.
Într-un alt castron, amestecă cu mixerul untul moale cu zahărul, timp de 3-5 minute. Trebuie să obții o compoziție aerată, pufoasă.
Toarnă peste ea o treime din ingredientele uscate (cele din castronul 1) și amestecă. Adaugă apoi jumătate din compoziția cu ingrediente lichide (castronul 2) și continuă să amesteci. Continuă cu ingredientele uscate (încă o treime), cele lichide rămase și ultima treime de ingrediente uscate.
Acest aluat se toarnă în forma de tort, peste care se adaugă căpșunile tăiate cubulețe.
Se lasă blatul la copt 25-30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Se lasă la răcit deoparte 10 minute, apoi se scoate din formă.
Într-o crăticioară se pun șampania și zahărul, pe foc mediu. Se lasă să se dizolve complet zahărul, amestecând constant până se obține un sirop limpede. Se ia cratița de pe foc și se lasă siropul la răcit complet înainte de a-l folosi pentru însiroparea blatului de tort.
După ce se răcește blatul de tort, taie-l în 3 și fă cu scobitoarea mici găurele în fiecare foaie de blat. Cu o pensulă de silicon, unge fiecare foaie de blat cu siropul de șampanie. Nu exagera cu acesta, altfel blatul se va înmuia prea tare și se va sfărâma.
Pune într-un castron încăpător crema de brânză, zahărul pudră, căpșunile date prin blender și extractul de căpșuni. Mixează bine până se omogenizează compoziția. Adaugă treptat smântâna și continuă să mixezi aproximativ 2 minute, până obții o cremă aerată.
Se pune jumătate din cantitatea de cremă pe prima foaie de blat și cealaltă jumătate pe a doua foaie de blat. Ultima foaie va fi acoperită cu topping, detaliat mai jos.
Într-un castron, mixează untul până devine cremos. Adaugă extractul de căpșuni, apoi treptat zahărul pudră, șampania și căpșunile date prin blender și continuă să mixezi 3-4 minute, până se încorporează toate ingredientele și obții o cremă catifelată. Dacă această cremă este prea apoasă, mai poți adăuga puțin zahăr pudră ca să obții consistența dorită.
„Îmbracă” tortul cu acest topping roz-pudrat și decorează cu câteva căpșuni proaspete.
Sursă rețetă: mycakeschool.com