Una dintre plăcerile gătitului este că alegi exact ingredientele pe care ți le dorești, mai ales atunci când faci deserturi precum torturi, prăjituri sau fursecuri. Joanne Chang, autoarea cărții Pastry Love, explică cum putem face preparate delicioase și sănătoase în același timp folosind cele mai bune ingrediente în acest sens.
Deserturile preparate cu făină intergrală au un dublu avantaj, atât nutritiv, cât și în privința savorii. Au un gust mult mai intens față de deserturile făcute cu ajutorul făinii albe și sunt bogate în fibre și vitamine B.
Chiar dar vorbim de deserturi acestea nu trebuie să conțină cantități uriașe se zahăr. Poți reduce zahărul pe care-l folosești sau îl poți înlocui fără măcar să schimbi gustul. Scorțișoara sau vanilia sunt alternative ideale pentru un gust echilibrat.
Sarea ajută la accentuarea aromelor, în special accentuează gustul de ciocolată, vanilie sau notele citrice. Poți încerca să folosești un sfert de linguriță de sare, iar mai apoi să ajustezi după gust.