Astăzi îţi prezentăm o rețetă de fasole prăjită de post delicioasă, foarte ușor de preparat! Fie că e albă, roşie sau pestriţă, fasolea la conservă e perfectă dacă nu vrei să pierzi multă vreme în bucătărie, tot pigulind boabele şi schimbând apa sau aşteptând să treacă o zi până ce fasolea se înmoaie.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cât de uşor poți prepara fasole prăjită de post sau iahnie, aşa cum mai este cunoscută!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăţă morcovul, păstârnacul şi ţelina şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se pune pe foc o tigaie înaltă cu fundul gros, se adaugă 2 linguri de ulei şi se pune ceapa la călit, împreună cu un praf de sare.
Se lasă pe foc până devine sticloasă, apoi se pune peste ea răzătura de morcov, păstârnac şi ţelină. Se amestecă bine şi se mai lasă pe foc până se înmoaie legumele. Se stinge totul cu suc de roşii şi o cană cu apă caldă. Acum se adaugă în tigaie şi frunzele de dafin.
Dacă îţi place să mănânci picant, poţi adăuga şi puţină pudră de chili sau sos iute. Se lasă la fiert până se leagă sosul. Dacă nu îţi plac bucăţile de legume, le poţi da prin blender până obţii un sos gros. Dacă, în schimb, nu te deranjează, aruncă în tigaie fasolea boabe limpezită cu apă şi scursă bine.
Amestecă bine şi lasă pe foc mediu aproximativ 10 minute. Fasolea nu trebuie fiartă, ci doar încălzită puţin în sosul de legume. La final, pune sare şi piper cât consideri că mai e nevoie, continuă să amesteci ca să nu se prindă fasolea de fundul tigăii şi stinge focul. Nu-ţi mai rămâne decât să pui mărarul tocat şi să amesteci uşor.
Lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele, apoi pune-ţi o porţie generoasă de fasole bună ca la mama acasă, însoţită de nelipsiţii castraveciori muraţi sau, de ce nu, cu ardei capia copți în oțet. Un deliciu!