Fructe prăjite chinezești – în loc să le comanzi, fă-le acasă! Rețeta e simplă, preparatul e delicios și, pe deasupra, și de post.
Deci poți consuma acest desert specific chinezesc fără remușcări în această perioadă. Desigur, cu moderație!
Vezi mai jos rețeta de fructe prăjite chinezești.
Ingrediente:
Ingrediente pentru sosul de caramel:
Mai ai nevoie de o pungă de gheață – vei vedea de ce la finalul rețetei!
Mod de preparare:
Amestecă într-un bol făina, amidonul, bicarbonatul și o lingură de ulei. Adaugă apa și amestecă bine cu o furculiță sau un tel.
Dă fructele prin acest amestec și prăjește-le în uleiul încins, la foc mare, timp de aproximativ 2 minute.
Scoate fructele prăjite pe un prosop de hârtie ca să absoarbă excesul de ulei.
Pregătește sosul de caramel: pune zahărul, apa și uleiul într-o crăticioară și amestecă bine. Lasă pe foc mic spre mediu până obții un sos auriu (6-8 minute). Ia cratița de pe foc și „scaldă” mixul de fructe prăjite chinezești prin sosul de caramel.
Scoate fructele „îmbrăcate” în sos de caramel într-un bol umplut cu apă și gheață, apoi presară deasupra lor semințe de susan albe și negre. Poftă bună!