Masa de sărbători nu e completă fără fursecuri în formă de iepurași de Paște. Vezi cum se prepară aceste fursecuri delicioase!
Pentru decorare: inimioare colorate Mărgăritar sau marţipan, fondant (pastă de zahăr pentru prăjituri) sau fulgi de ciocolată.
Variante de glazură:
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol mediu, amestecă untul cu zahărul cu un mixer (putere medie), timp de 3 minute.
Adaugă oul, mixând în continuare apoi sucul de lămâie, şi esenţa de vanilie.
Într-un bol separat, combină făina, praful de copt şi sarea. Gradual, adaugă amestecul acesta peste mixtura din unt şi zahăr, amestecând cu mixerul la putere mică.
Pune amestecul obţinut într-un vas şi acoperă-l cu folie de plastic, care trebuie ţinut timp de 2 ore la frigider.
Coca de prăjituri, după ce a stat cele 2 ore la frigider, trebuie întinsă şi cu ajutorul formelor metalice în formă de iepuraşi se decupează din aluat (poţi folosi şi alte forme dacă nu le ai pe acestea la dispoziţie).
Pune fiecare iepuraş în tavă, lăsând un spaţiu egal între ei. Lasă-i la cuptor timp de 12-15 minute la 160 de grade, cuptorul fiind preîncălzit în avans.
După ce i-ai scos de la cuptor, se pot orna cu fondant sau marţipan din comerţ, glazură din zahăr pudră sau poţi pune pe fiecare gel rece pentru decorat din comerţ şi presăra zahăr colorat, iar pentru ochi, nas şi gură foloseşte fulgi de ciocolată.
Inimioarele de zahăr colorat trebuie pisate, pentru a le folosi pentru decorarea iepuraşilor.
Gata! Iepuraşii sunt pregătiţi pentru a-ţi înveseli masa de Paşte.