Gutui la cuptor cu miere și nuci – visez la desertul acesta de toamna trecută! N-a fost să fie (cum trebuie) atunci, dar acum n-a mai avut scăpare. Trebuia să îl prepar – din nou! Și de poftă, dar și de dorul mirosului acela tomnatic, dulce-acrișor, care încălzește casa și o face să fie… acasă.
Recunosc că am avut numeroase încercări în trecut să fac gutui la cuptor, dar nu prea am avut succes. De nerăbdare, lăsam gutuile prea puțin timp la cuptor, la o temperatură prea mare și ieșeau uscate și fade. Ori nu foloseam condimentele potrivite, care să le pună în valoare gustul. Așa că de data asta mi-am propus să fiu mai răbdătoare și să folosesc combinația „câștigătoare” de ingrediente. Nu vă pot explica în cuvinte ce aromă a pătruns în toate cotloanele casei! Cât despre gust… o nebunie, bate orice desert!
Senior Editor, [email protected]
A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023.
Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională.
Colaborări: Viața ...