Știi despre sfecla roșie că este foarte sănătoasă și ideal de introdus cât mai des în alimentație. O consumi fiartă, coaptă, în salate și supe. Îți propunem să o testezi și într-o rețetă orientală din ce în ce mai îndrăgită de români, cea de hummus. Varianta noastră de hummus cu sfeclă roșie coaptă este de post, se face foarte ușor și ingredientele le poți găsi oricând în supermarket.
Preîncălzește cuptorul la cea mai mare treaptă. Pune sfecla bine spălată la copt, într-o tavă, învelită în hârtie de copt, timp de 45 de minute sau până când scobitoarea cu care o înțepi intră foarte ușor. Lasă sfecla afară din cuptor, ca să se răcească bine.
Prepară hummusul, combinând toate ingredientele, mai puțin uleiul, pe care îl vei adăuga la final, și mixându-le într-un blender, până obții o pastă.
După ce s-a răcit sfecla, pune-o și pe ea în blender și mixează bine, apoi adaug-o peste humus și amestecă folosind o lingură de lemn. Pune uleiul la final și savurează cu lipii libaneze sau cu pâine prăjită caldă.
Foto: Shutterstock