Chef Suzana Mira a conceput o rețetă de prăjitură din alimentele pe care le avea rămase în frigider de la Paște. Iată cum se face prăjitura MiraJ de primăvară și de ce ingrediente este nevoie.
Prăjitura Miraj de primăvară am făcut-o din câteva ingrediente rămase după Paște. Mai exact: lemon curd (cremă de lămâie), răzătură de citrice în miere, nuci tocate cu puțină cacao, stafide înmuiate în rom și niște albușuri. Pentru cine nu știe, ouăle negătite au valabilitate până la o lună în mod oficial. Așa că am hotărât să coc ceva dulce care să “mă scape” de aceste resturi.
Evident, am început cu bezelele și așa am utilizat albușurile.
Apoi am făcut prăjitura fără să mai măsor nimic însă am să vă dau câteva gramaje aproximative:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am amestecat doar cu spatula după ce am adăugat făina, după care am turnat vreo 60 ml lapte fierbinte. După ce s-a omogenizat am pus și nucile tocate grosier vreo 100 gr cu puțină cacao, cam 1 lg. Le-am încorporat foarte ușor, doar de 2-3 ori cu spatula și am turnat totul într-o formă de 14×24 cm.
Am copt la 170 de grade Celsius timp de 55 de minute.
Am lăsat să se răcească în tavă vreo 15 minute, am răsturnat prăjitura pe un platou și am lăsat să se răcească complet timp în care am făcut o cremă din:
Am pus crema peste prăjitura. Am decorat cu bezele și flori de liliac. Are o aromă minunată de lămâie, iar per total e un fel de carrot cake dulce acrișor. Poftă bună!