Mai ai alimente de la Paște? Nu le arunca! Transformă-le în prăjitura delicioasă a primăverii

Această prăjitură creația Suzanei Mira este o invitație la a folosi în mod conștient resursele alimentare pe care le avem deja și a evita risipa. În plus nu este prea dulce!
  • Publicat:
Mai ai alimente de la Paște? Nu le arunca! Transformă-le în prăjitura delicioasă a primăverii
Prăjitură de primăvară din alimentele găsite în frigider, foto: Suzana Mira

Chef Suzana Mira a conceput o rețetă de prăjitură din alimentele pe care le avea rămase în frigider de la Paște. Iată cum se face prăjitura MiraJ de primăvară și de ce ingrediente este nevoie.

Prăjitura Miraj de primăvară am făcut-o din câteva ingrediente rămase după Paște. Mai exact: lemon curd (cremă de lămâie), răzătură de citrice în miere, nuci tocate cu puțină cacao, stafide înmuiate în rom și niște albușuri. Pentru cine nu știe, ouăle negătite au valabilitate până la o lună în mod oficial. Așa că am hotărât să coc ceva dulce care să “mă scape” de aceste resturi.

Prajitura, foto Suzana Mira
Foto: Suzana Mira

Prăjitura MiraJ de primăvară – rețetă

Evident, am început cu bezelele și așa am utilizat albușurile.

Apoi am făcut prăjitura fără să mai măsor nimic însă am să vă dau câteva gramaje aproximative:

Ingrediente:

  • 130 gr lemon curd pe care l-am amestecat cu
  • 100 gr unt moale
  • 80 gr zahăr
  • 1 ou
  • 100 gr smântână maturată
  • 100 gr stafide înmuiate în rom pe care le-am încălzit 20 secunde la microunde împreună cu 1 lg răzătură de citrice și le-am adăugat peste mix
  • 150 gr făină albă
  • 3 lg griș
  • 1 lg praf de copt
  • 1 lg bicarbonat stinse cu
  • 2 lg oțet
foto: Suzana Mira

Mod de preparare:

Am amestecat doar cu spatula după ce am adăugat făina, după care am turnat vreo 60 ml lapte fierbinte. După ce s-a omogenizat am pus și nucile tocate grosier vreo 100 gr cu puțină cacao, cam 1 lg. Le-am încorporat foarte ușor, doar de 2-3 ori cu spatula și am turnat totul într-o formă de 14×24 cm.

Am copt la 170 de grade Celsius timp de 55 de minute.

Am lăsat să se răcească în tavă vreo 15 minute, am răsturnat prăjitura pe un platou și am lăsat să se răcească complet timp în care am făcut o cremă din:

  • 150 ml frișcă pe care am bătut-o împreună cu 2 linguri smântână maturată 20%
  • 2 lg zahăr pudră

Am pus crema peste prăjitura. Am decorat cu bezele și flori de liliac. Are o aromă minunată de lămâie, iar per total e un fel de carrot cake dulce acrișor. Poftă bună!

Chef Suzana Mira, foto arhivă
Chef Suzana Mira, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult