Ingrediente (2-4 porţii)
Mod de preparare
Crestaţi fiecare păstrăv de aprox 10 ori pe fiecare parte (o tăietură ar trebui să aibe 0,5 cm adâncime). Ungeţi peştele cu ulei de măsline şi asezonaţi cu sare şi piper. Umpleţi burta peştelui cu pătrunjelul tocat şi feliile de lămâie. Aşezaţi apoi cei doi peşti pe grătarul fierbinte (la aproximativ 15 cm desupra cărbunilor încinşi).
Tăiaţi câteva bucăţele mici de unt şi puneţi-le împreună cu bucăţele din coaja lamâilor deasupra peştelui, iar cele doua jumătăţi de lămâie pe grătar lângă peşte (evident cu partea tăiată în sus).
Lăsaţi peştele pe grătar în jur de 6 minute pe fiecare parte până când peştele devine auriu şi pielea crocantă. La servire stoarceţi jumătăţile de lămâie peste peşte.
La păstrăv puteţi servi un vin alb sec sau demisec.