Ingrediente (4 porţii):
Mod de preparare:
Aşază peştii pe un tocător şi curăţă-I cu un cuţit, pornind de la coadă spre cap, apoi secţionează-le andomenul şi eviscerează-I, scoţând inclusiv branhiile. Spală bine păstrăvii sub jet de apă rece, după care lasă-i să se usuce.
Între timp, spală, curăţă şi taie în bucăţi ardeii capia, căţeii de usturoi, ardeiul iute şi pătrunjelul. Pune-le pe toate în blender şi procesează-le, până când amestecul devine omogen. Adaugă frunzele de rozmarin, uleiul de măsline, plus sare şi piper. Mixează din nou compoziţia.
Când păstrăvii s-au uscat, unge-i bine pe ambele părţi cu pasta obţinută în blender. Ţine-I la frigider pentru 2 ore, apoi scoate-I de la rece şi pune-I la grătar. Întoarce peştii în răstimpi, lăsându-I la fript până când s-au pătruns.