Omleta perfectă există, dar trebuie să pui în aplicare un truc simplu! Află mai jos ingredientele pentru omleta perfectă, care se prepară în mai puțin de 5 minute.
Mai jos, ingredientele pentru o porție de omletă perfectă:
Mod de preparare:
Bate bine de tot ouăle cu sarea, piperul, praful de bicarbonat și laptele.
Încinge o tigaie nonaderentă în care ai pus untul.
Toarnă ouăle bătute și lasă focul mic spre mediu. Nu amesteca! Lasă omleta pe foc timp pe 1 minut, apoi întoarce-o cu grijă pe cealaltă parte, ca pe o clătită. Lasă pe foc încă 20-30 de secunde.
Adaugă brânza rasă, ciupercile feliate sau cubulețe, ardeiul, șunca și pătrunjelul tocat pe o jumătate a omletei. Acoperă jumătatea „umplută” cu jumătatea „goală”.
Mai lasă la foc mic încă 20-30 de secunde. Nu lăsa omleta pe foc până capătă o culoare maronie! Omleta perfectă trebuie să fie aurie, fără urme de arsură. Servește cu 1-2 felii de pâine prăjită. Delicios!
Bicarbonatul în omletă are un rol foarte important – acest ingredient ajută la frăgezirea și umflarea omletei. Rezultatul: vei obține o omletă pufoasă, aerată, nu un amestec dens și cu gust neplăcut.
Ai grijă să nu exagerezi cu cantitățile: un praf de bicarbonat, cam cât iei cu degetele, e de ajuns. În caz contrar, omleta va fi cam sărată.
Bicarbonatul este util și atunci când vrei să prepari fasole – ajută la înmuierea boabelor și reduce cu mult timpul de gătire.