Ostropel de pui cu usturoi – un preparat pe care trebuie să știi să-l gătești! Dacă îţi e poftă de ceva bun şi care să-ţi aducă aminte de copilărie, notează-ţi reţeta de ostropel de pui cu usturoi, ciuperci, cimbru şi sos de roşii de mai jos. Gustul este divin, ca la mama acasă!
Cât despre ingrediente, nu trebuie să-ţi baţi prea tare capul, le găseşti oriunde şi oricând, iar timpul de preparare nu depăşeşte o oră. Vezi care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cum se prepară deliciosul ostropel de pui!
Se încinge uleiul într-o tigaie. Se sărează şi piperează carnea pe toate părţile. Se pune la prăjit în tigaie, până se rumeneşte uniform pe ambele părţi. Se scoate carnea pe un platou curat, se dezosează (dacă pulpele sunt cu os) şi se taie în bucăţi generoase.
În uleiul în care ai prăjit carnea pui ceapa, usturoiul şi ciupercile. Lasă la călit 3-4 minute, apoi stinge totul cu un pahar de vin şi pasta de tomate. Amestecă bine, adaugă sare şi piper şi lasă să fiarbă totul aproximativ 15 minute.
După expirarea timpului, pune în tigaie bucăţile de pui şi mai lasă pe foc aproximativ 20 de minute sau până când carnea este moale şi fragedă, iar sosul este destul de legat. Poţi adăuga pe parcurs o ceaşcă de apă fierbinte dacă sosul scade prea mult. La final, după ce opreşti focul, poţi presăra pe deasupra pătrunjel tocat.
Poţi servi acest delicios ostropel de pui cu ciuperci şi sos de roşii alături de o porţie de mămăligă, piure de cartofi sau cartofi copţi. Poftă bună!