Ouă umplute cu maioneză, delicioase, ușor de preparat, perfecte pentru mesele festive de sărbători. Vezi mai jos rețeta!
Ouăle se spală cu apă călduță, apoi se pun la fiert într-un vas. Se toarnă apă cât să le acopere. Se adaugă 1 lingură de sare la 1 litru de apă și le fierbem sub capac, timp de 7 minute, din momentul în care apa dă în clocot.
Le scoatem cu o lingură și le clătim sub jet de apă rece, după care se îndepărtează coaja și pielița din interior. Se taie ouăle fierte pe din două, pe lung.
Se scot gălbenușurile și se pun într-un bol. Albușurile se pun pe un platou special de ouă.
Gălbenușurile răcite se sfărâmă cu o furculiță, se adaugă 2-3 linguri de apă la temperatura camerei, se amestecă până se obține o pastă omogenă.
Se adaugă treptat ulei și se amestecă în același sens până se obține o maioneză cu textură fină. Se adaugă o lingură de muștar, sare și piper, după gust.
Se pune maioneza într-un poș și se umplu albușurile cu cantitatea dorită. Se decorează aceste delicioase ouă umplute cu boia de ardei dulce și măsline feliate.