Pâine cu cartofi și rozmarin la cuptor – un deliciu pe care trebuie să-l încerci! Are un gust minunat, e pufoasă și nu balonează, pentru că este făcută cu făină fără gluten.
Vezi mai jos ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare pentru pâine cu cartofi și rozmarin!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curăță cartofii de coajă, taie-i cuburi mari și pune-i la fiert într-o oală cu apă (doar cât să-i acopere) și puțină sare. Fierbe-i până se înmoaie și intră cu ușurință furculița în ei.
După ce s-au fiert cartofii, trage oala deoparte, adaugă 1 linguriță de sare, laptele, drojdia, rozmarinul și zahărul și amestecă bine. Pune amestecul de cartofi și ouăle întregi într-un blender și mixează 30 de secunde, până obții o compoziție cu textura unui piure fin.
Adaugă apoi treptat făina fără gluten și mixează bine până se încorporează în compoziție.
Acoperă cu o folie de plastic vasul cu aluatul de pâine și lasă la crescut, la temperatura camerei, pentru 2 ore și jumătate, până aproape că își dublează volumul.
După expirarea timpului, se unge o tavă de cozonac cu puțin ulei și se toarnă aluatul în formă. Se acoperă din nou cu folie de plastic și se lasă încă 2 ore la crescut.
Cu o oră înainte de a coace pâinea, se pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se îndepărtează folia de plastic și se pun semințe ori se fac diverse crestături cu cuțitul în aluat, după preferințe. Se introduce tava la cuptor, acoperită cu folie de aluminiu, pentru 45 de minute, apoi se reduce căldura la 180 de grade Celsius și se mai lasă încă 30 de minute.
Se îndepărtează folia de aluminiu și se mai lasă la copt pentru 20 de minute, la o temperatură de 150 de grade Celsius.
Scoate tava de la cuptor și lasă pâinea la răcit pentru cel puțin 1-2 ore înainte de a o tăia.
Această pâine cu cartofi are un gust delicios și poate fi păstrată în pungă de hârtie până la o săptămână.