Trecem printr-o perioadă în care petrecem foarte mult timp acasă şi suntem nevoiţi să gătim. Uneori ne lovim de lipsă de inspiraţie şi pur şi simplu nu ştii ce să mai pregăteşti sau poate că nici nu ai dispoziţia necesară de a pregăti preparate sofisticate.
Avem pentru tine o reţetă super uşor de realizat, ideală pentru prânz sau cină. Este vorba de clasicele paste, care după cum bine ştim, pot fi consumate sub numeroase feluri, fiind un preparat versatil. De data aceasta ne vom folosi de ingredientele pe care deja le găsim în bucătărie pentru a pregăti prânzul sau cina în doar 15 minute.
Adaugă într-o oală de mari dimensiuni apa, pastele, prazul, usturoiul, zeama de lămâie, busuiocul, sare şi piperul şi lasă-le să ajungă la punctul de fierbere. Din când în cand va trebui să mai amesteci ingredientele, până când pastele sunt complet făcute. Mai exact, undeva la 8-10 minute. Se scurg pastele şi se adaugă într-o oală unde se mai adaugă sucul de la încă o lămâie şi parmezanul. Se amestecă ingredientele până când se combină şi se asezonează cu sare şi piper după gust.