Plăcintă cu leurdă – rețetă fără drojdie

Profitați din plin de verdețurile de primăvară: spanac, leurdă, ștevie, lobodă, ceapă verde, usturoi verde.
  • Publicat:
Plăcintă cu leurdă - rețetă fără drojdie
Plăcintă cu leurdă, foto Mădălina Drăgoi

Leurda să ne fie hrană în orice primăvara. Este excelentă pentru sănătate, iar gustul ei proaspăt și ușor aromat de usturoi cucerește. Vă propunem să încercați o plăcintă cu leurdă. Poate fi servită la prânz pentru acasă sau la birou sau chiar o puteți lua la picnic.

La plăcinte înainte. Mai ales când au ingrediente alese precum leurda în compoziție. Ce ingrediente aveți nevoie? Făină albă, unt, oțet de mere, ou, leurdă, ceapă verde, dovlecei, vinete, brânză. Acest tip de plăcinte se pot umple și cu alte ingrediente. De exemplu, puteți pune și cartofi fierți, ardei kapia praz etc.

Plăcintă cu leurdă – rețetă

Ingrediente aluat:

  • 260 g făină albă
  • 170 g unt foarte rece, tăiat în cubuleţe
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 60 ml de apă rece
  • o lingură de oţet de mere

 

Ingrediente pentru umplutură:

  • 5,6 legături de leurdă
  • 1 legătură de ceapă verde sau o ceapă mare
  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 70 grame brânză (brie sau telemea)
  • 2 ouă
  • Sare
  • Piper
  • ulei

 

Mod de preparare aluat:

Făina și untul tăiat în cubulețe se mixează până când se formează un mix nisipos. Se adaugă și apa și oțetul și se frământă bine. După ce s-a format aluatul, formați o bilă. Se acoperă cu o folie de plastic și se lasă 30 de minute la frigider cel puțin. Aluatul se împarte în 4 părți. Fiecare parte se întinde într-o foaie foarte subțire și se umple cu compoziția dorită. Se coc aproximativ 2 plăcinte rotunde într-o tavă. Cuptorul se pornește la circa 180 grade și coacerea durează circa 35, 40 de minute.

Mod de preparare umplutură: Se călesc cu puțin ulei sau unt vinetele. La fel procedați și cu dovleceii. Tot într-o tigaie cu puțin ulei căliți și ceapa și leurda. Scurgeți cât mai bine legumele de apă. Și apoi amestecați-le. Când aluatul este pregătit puneți legumele și felii de brânză. Ridicați marginile aluatului pentru a forma plăcintele. Adăugați ou bătut și se pun la cuptor. Se pot servi calde sau reci.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
CSÎD a încercat: supă de leurdă
CSÎD a încercat: supă de leurdă