Plăcintă cu varză dulce cu foi subțiri din comerț – rețeta de post, pas cu pas

  • Publicat:
  • Actualizat:
Plăcintă cu varză dulce cu foi subțiri din comerț - rețeta de post, pas cu pas
Sursa foto: Shutterstock

Dacă vrei să aduci spiritul și aromele târgului de Crăciun la tine acasă, încearcă această rețetă de plăcintă cu varză dulce. Este foarte sățioasă, aromată și nu necesită ingrediente scumpe. Ai nevoie doar de varză, ceapă, foi de plăcintă și condimente.

Află mai jos cum se prepară o plăcintă cu varză dulce delicioasă.

Rețetă de plăcintă cu varză dulce: ingrediente, preparare

Ingrediente pentru o tavă întinsă de cuptor

  • 1 varză albă de 2 kilograme (poți folosi varză murată, dacă îți place mai mult gustul acrișor)
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov dat pe răzătoare (opțional)
  • Cimbru uscat, sare, piper, după gust
  • 1 legătură de mărar proaspăt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 pachet de foi subțiri de plăcintă (400 grame)
  • 50 mililitri de apă minerală acidulată

Mod de preparare

Taie varza fideluță, ceapa solzișori, morcovul dă-l pe răzătoare, mărarul toacă-l mărunt.

Pune uleiul la încălzit într-o cratiță încăpătoare sau un wok. Adaugă ceapa, puțină sare și las-o să se înmoaie 1 minut.

Adaugă varza tăiată, morcovul răzuit, sare, piper, cimbru, amestecă și lasă pe foc mic, sub capac, aproximativ 30 de minute, până când se evaporă aproape tot lichidul și varza este moale. La final adaugă mărarul proaspăt, amestecă și trage cratița cu varză de pe foc.

Scoate foile din pachet. Unge o tavă de cuptor cu puțin ulei.

Întinde în tavă 4 foi de plăcintă, apoi adaugă varză călită pe deasupra, pe întreaga suprafață. Repetă procesul până se termină varza. Ultimul strat trebuie să fie cel de foi.

Porționează plăcinta cu un cuțit ascuțit, apoi stropește pe deasupra ei apa minerală.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit. Lasă plăcinta la copt 50 de minute, la 180 de grade Celsius, până se rumenește frumos.

Urmărește CSID.ro pe Google News