Această rețetă de borș cu sfeclă roșie este delicioasă și aromată, fiind extrem de sățioasă, dar și sănătoasă. Este bogată în legume pline de vitamine și minerale.
Iată cum se prepară!
Pasul 1: umple o oală pe trei sferturi cu apă și adu la fierbere. Adaugă sfecla roșie, morcovii, cartofii, țelina și rădăcina de pătrunjel și lasă totul să fiarbă până se înmoaie bine legumele. Adaugă varza tăiată fideluță și conserva de roșii tăiate cuburi și lasă în continuare la foc mic.
Pasul 2: între timp, încălzește uleiul într-o tigaie, pe foc mediu. Adaugă ceapa tocată și un praf de sare și las-o pe foc 2-3 minute, fără să se ardă. Fierbe deoparte borșul. Adaugă borșul fiert și ceapa călită în oala cu sfeclă roșie. Adaugă usturoiul tocat, acoperă cu un capac și oprește focul. Lasă deoparte 5 minute, apoi adaugă sare, piper și zahăr, după gust.
Pasul 3: servește borșul de sfeclă roșie cu puțină smântână și pătrunjel proaspăt tocat.
Sursă rețetă: allrecipes.com