Că o folosești la salată de boeuf, la ouă umplute sau pur și simplu pentru cartofi prăjiți, această rețetă de maioneză marca Jamie Oliver este foarte ușor de preparat. Încearcă să renunți la borcanele de maioneză din comerț, pline de zahăr, sare, coloranți și amidon modificat.
Această rețetă de maioneză este clasică, se prepară din 6 ingrediente. Află mai jos care sunt acestea și modul de preparare.
Gălbenușurile se bat bine cu o furculiță într-un castron. Se adaugă muștarul și se amestecă din nou.
Se adaugă treptat jumătate din cantitatea de ulei, în firicel subțire, amestecând încontinuu cu un tel aproximativ 5 minute sau până când se îngroașă sosul de maioneză.
Acum adaugă 1 lingură de oțet, amestecă puțin și continuă să torni restul de ulei, amestecând încontinuu pe măsură ce se încorporează tot în compoziție.
La final adaugă sare, suc de lămâie și încă o lingură de oțet (dacă mai e nevoie) și amestecă. Poți folosi maioneza imediat în preparate sau să o depozitezi într-un borcan sterilizat cu capac. O poți păstra la frigider până la o săptămână.
Dacă ți se taie maioneza pe parcursul procesului, aplică următoarea metodă: