Rețetă de piure de cartofi super cremos. Trucul cu care nu vei da greș niciodată

  • Publicat:
Rețetă de piure de cartofi super cremos. Trucul cu care nu vei da greș niciodată
Secretul pentru cel mai bun piure

Dacă vrei să prepari un piure de cartofi super cremos, trebuie să ții minte această rețetă. Va fi o garnitură potrivită pentru orice friptură.

Iată rețeta simplă de piure de cartofi. Dacă vei pune în aplicare trucul de mai jos, textura va fi super cremoasă, fără „guguloaie”.

Ingrediente pentru piure de cartofi cremos:

  • 7-8 cartofi;
  • sare după gust;
  • 1/2 cană lapte;
  • 120 g brânză gruyere;
  • busuioc proaspăt;
  • pătrunjel proaspăt;
  • doi căţei usturoi pisaţi;
  • o lingură unt sau ulei măsline;
  • piper după gust.

Mod de preparare:

Curăţă şi taie cartofii în jumătăţi, acoperă-i cu apă rece şi lasă la fiert la flacără medie, până când se înmoaie, apoi scurge bine. Iar trucul despre care îți spuneam mai devreme este acesta: Dacă îi pui înapoi în oală şi îi laşi pe flacăra la minim pentru a-i usca, va fi o mare diferenţă, scriu jurnaliștii de la Gândul.

Nu durează mai mult de 1-2 minute, dar secretul este pentru a îndepărta excesul de apă care a mai rămas în cartofi.

Zdrobeşte-i, apoi, cu mixerul, furculiţa sau cu ce altă ustensilă de bucătărie ai la îndemână. Adaugă laptele. Dă brânza pe răzătoarea mare şi presar-o și încorporeaz-o în piure. Adaugă untul şi amestecă până când s-a topit, apoi pune şi usturoiul, pătrunjelul şi busuiocul şi continuă să amesteci până obții o compoziţie omogenă.

Un alt secret: Tot amestecul trebuie să stea şi la cuptor, aproximativ 12-15 minute, într-un vas uns cu unt, pentru un gust complet delicios și un aspect cremos.

Trucuri ca să obții cel mai gustos și cremos piure de cartofi

Folosește cartofi pentru piure

Cartofii sunt de mai multe feluri, iar consistența, gustul și textura sunt date și de tipul pe care-l folosești. În anumite supermarketuri poți găsi cartofi speciali pentru piure.

Pune-i la fiert în apă rece

Există voci care susțin că, pentru piure, cartofii se pun în oală în momentul în care apa începe să fiarbă. De fapt, se pun pe foc în apă rece și se lasă să fiarbă bine, până când se înmoaie. Astfel vor fi gătiți atât la interior, cât și pe exterior. Vezi aici ce greșeli să nu faci dacă vrei să pregătești cel mai bun piure de cartofi din lume.

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News