Pesto de pătrunjel, în loc de busuioc – de ce nu? Aromat din cale-afară și cu vitamine din belșug, acest pesto trebuie neapărat încercat.
În plus, nu conține parmezan, așa cum e cazul în rețeta originală de pesto alla genovese, motiv pentru care îl poți consuma și în timpul postului. Ingredientele sunt ieftine, accesibile tot timpul anului, așa că vezi mai jos cât de simplu se prepară.
Pentru 2 porții de pesto ai nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Salata de pătrunjel cu bulgur ține de foame și e plină de vitamine. Cum se prepară și ce beneficii are
Modul de preparare? Simplu ca bună ziua! Pui toate ingredientele în blender și mixezi câteva secunde. Asta e tot!
Dacă vrei să obții o cantitate mai mare, dublează sau chiar triplează ingredientele. Depozitează sosul în borcănașe sau recipiente închise ermetic, pe care să le ții la frigider (maximum 7 zile).
Pesto de pătrunjel este delicios pentru paste, dar și pe felii de pâine prăjită.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de supă cremă de leurdă