Cartofii dulci, pe lângă faptul că sunt incredibil de delicioși sunt și sănătoși și merită să fie incluși pe lista de cumpărături. Există câteva motive pentru care sunt o alegere bună. În primul rând, sunt bogați în vitamine și minerale, în betacaroten (un antioxidant care se transformă în vitamina A), vitamina E și potasiu. De asemenea, conțin antioxidanți, cunoscuți pentru efectul lor protector împotriva radicalilor liberi, efectelor îmbătrânirii și bolilor cronice. Conțin fibre, ideale pentru digestie, motiv pentru care sunt ideali pentru micul dejun, gustare, prânz sau cină. Iată câteva rețete irezistibile cu cartofi dulci.
Ingrediente pentru o porție:
Mod de preparare: Pune cuptorul la preîncălzit la 200°C. Taie cartofii dulci pe jumătaate și lasă-i pe foaia de copt, în cuptor, până se înmoaie. Îndepărtează miezul și adaugă ouăle. Lasă jumătățile la cuptor pentru încă 15-20 de minute. La final adaugă sare și piper după gust.
Ingrediente pentru patru porții:
Mod de preparare: Spală dovleacul, taie-l pe jumătate și îndepărtează semințele. Decojește cartoful și taie-l felii. Taie ceapa mărunt și ghimbirul. Încălzește laptele de cocos. Gătește dovleacul, cartoful și ceapa pentru câteva minute, apoi adaugă-le în supa de legume. Lasă-le la fiert 15 minute până se înmoaie, apoi folosește un blender și adaugă laptele de cocos, sarea și piperul.
Ingrediente pentru 6 porții:
Mod de preparare: Pune cuptorul la 190°C. Decojește cartofii și taie-i cubulețe. Adaugă ulei de măsline, sare, piper și paprika și lasă-i la cuptor timp de 30 de minute. Între timp, taie roșiile cherry și ceapa verde. Când cartofii sunt gata, pune toate ingredientele într-un bol, apoi adaugă la final sucul de limetă, miere și muștar.